Background Image

Sketching Presentation

visuele communicatie van ideeën

beeldtaal


theorie, voorbeelden & showcases
Een ontwerper, vooral een industrial designer, besteedt een groot deel van zijn of haar tijd aan het communiceren van ideeën. Op verschillende momenten in het ontwerp proces zijn er presentaties nodig; een voortgangs bespreking, een concept keuze, een fund raising, een briefing naar engineering, of een presentatie van het eindresultaat. Zowel 'inhoud' als 'publiek' zijn hierbij verschillend, en vragen om een specifieke manier van communiceren.
book basics

In dit book hebben we het niet over leren tekenen maar over de context waarin tekeningen te zien zijn. We laten verschillende fundamentele theorieën over visuele waarneming en beeldtaal zien die je kunnen helpen bij het maken van visuele presentaties in het produkt ontwerp proces. Zoals bijvoorbeeld, de drie brein theorie, de Gestalt theorie, visuele semantiek, visuele retorica. Net zoals in onze eerdere boeken, kun je de theorie ook toegepast zien in Designer Showcase; presentaties, pitches en portfolio’s van toonaangevende Design Studio’s.
Je krijgt inzicht in hoe de verschillende theorieen worden toegepast in product design presentatie en communicatie. Op welke manieren verschillen presentatie, en hoe geeft je je inhoud vorm zodat je boodschap goed overkomt?

Info

SKETCHING product design presentation
ISBN 978 90 6369 329 9
BISPublishers
200 pagina's hardcover
2de druk


image


Koop het boek

De meest recente druk van de originele Engelse editie kan online worden verkregen bij onze uitgeverBIS PUBLISHERS
De Engelse editie in de USA is verkrijgbaar via : AMAZON

De Engelse editie in AZIE wordt gedistribueerd door : Long Sea Ltd. (Taiwan)

Reviews

Screenshot
We are proud the prestigious

Auto&Design magazine

has made us the main topic in the Books section of their '15 march/april edition.
Screenshot

Good review in Core77 :
Screenshot
The endangered art of sketching explained by the pro's :
Screenshot