Background Image

Visualisaties

van idee en proces


in
opdracht

“Door die tekening kwam het ontwerp tot leven.”

Wij zijn gespecialiseerd in realistische, (deels) handgetekende visuals. Wij werken samen met en voor design engineers, app ontwikkelaars, kunstenaars, architekten, onderzoekers en ontwerpers.

Artist impression

presentatie // context // realistisch

Een realistische artist impression of presentatie tekening kan een nog niet gerealiseerd concept met grote impact communiceren in de context van het toekomst scenario. Op deze manier kun je anderen er beter bij betrekken en enthousiast maken.

Wij maken handgetekende, realistische tekeningen. Dit kan op basis van een bestaand CAD model, of op basis van enkele aanzicht schetsen.
> in opdracht van Urban Aeronautics :

CityHAWK

product scenario

realistich // interactie // mensen

Wanneer een product of dienst ontworpen wordt, kan een product scenario helpen de impact van het idee in de "realiteit" te beoordelen en te communiceren.
Wij specialiseren ons in realistische scenario's die gebruikt kunnen worden (voor het werven van fondsen) om anderen te overtuigen en enthousiast te maken voor een idee.

Technische illustratie

werking // proces // infographic

Bij een onderzoeks verslag of proces kan een visualisatie of infographic een belangrijk hulpmiddel zijn. Proces illustraties geven een overzicht van de werking en laten verschillende aspecten zien in hun onderlinge samenhang. Niet op de laatste plaats geeft het toevoegen van een afbeelding aan text een veel grotere zeggingskracht dan woorden alleen. Zo kan een idee met meer impact gepresenteerd worden.

Background Image
Background Image

Werkwijze

Wat en Waarom

Tijdens een eerste gesprek gaan we in op het doel van de tekenigen, en bespreken we gezamelijk wat voor tekeningen het beste past. We stellen een planning op en maken een offerte.

Ideate & Iterate

We gaan van start met research en maken enkele voorstellen. Vaak komen er in een 'levend project' nu dingen naar voren die nog niet eerder zichtbaar gemaakt waren. Dit is een iteratief proces en is in iedere situatie anders.

Uitwerking

Op het moment dat alles duidelijk is, werken wij de definitieve tekeningen uit.
In het algemeen wordt het hele tekenproces in meerdere werkdagen doorlopen.

kunst

impressie // context // visualisatie

Op basis van schetsen en gesprekken maken wij een tekening van het ontwerp.


Architektuur

detail // omgeving // full colour

Op basis van plattegronden en gevel aanzichten construeren wij een realistische artist impression van het ontwerp in de uiteindelijke stedebouwkundige situatie. Een CAD 3D model is hiervoor niet nodig, maar kan het tekenproces wel ondersteunen.

snelle impressie

schetsmatig // stedebouwkundige omgeving // colour

Screenshot

Voor meer werk zie onze

gallery